Specialisme: Fysiotherapie
Wat is Fysiotherapie?
Vele mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, overbelasting of onderbelasting, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt. Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw klachten, de lichamelijke situatie en de eventuele mogelijkheden of wensen. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zodanig dat u uit het leven kunt halen wat er in zit. De fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Want soepel bewegen is optimaal leven.

Een fysiotherapeut gebruikt verschillende behandelvormen, waaronder oefentherapie specifiek gericht op het klachtenbeeld, mobiliserende technieken van de wervelkolom en gewrichten, ondersteuning revalidatie na een blessure of operatie, duidelijke instructies, preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich bewust van wat goed voor u is en hoe u problemen kunt vermijden. Dit is belangrijk om herhaling of verergering van u klachten te voorkomen. Het doel van de begeleiding is u weer onafhankelijk van therapie te maken. Bij onduidelijkheid is het belangrijk uitleg te vragen aan de fysiotherapeut.

Fysiotherapie Rietra behandelt volgens de richtlijnen van de beroepsgroep, het KNGF. Deze heeft richtlijnen ontwikkeld voor verschillende aandoeningen zoals een enkelverzwikking, lage rug- en nekklachten, die wetenschappelijk sterk zijn onderbouwd. Als volgens deze richtlijnen wordt behandeld is de effectiviteit voor herstel het hoogst.

Boshoverweg 32
6002 AN Weert
Tel: 0495-452666
E-mail: info@fysiotherapierietra.nl